Doğum Yapan Kadının Günahları Silinir mi?

İçindekiler
Duyduğuma göre doğum yapan kadının günahları silinirmiş, bu doğru mudur? Bende yeni doğum yaptım. Bu konuda bilgi verir misiniz?
“Kadın, hamile olduğunda, gündüz saim, gece kaim ve Allah korkusu kendisinde galib olan bir mücahid sevabı hak eder. Onu ağrı tuttuğunda kendisine verilecek sevabı mahlukattan kimse bilemez. Bebeğin her emişinde ve soğurmasında bir can ihya etmiş gibi sevap alır. Ve sütten kestiğinde ise bir melek sırtını okşar ve: “Ha bir daha” der.”
(bk. Ahmed GÜMÜŞHANEVİ; Ramuzu’l-Ehadis)
Bir Kadının Doğum Yapması Günahlarına Kefarettir
Cevap: Değerli ziyaretçimiz, Doğum yapmış olan kadının çektiği zahmet ve sıkıntılar günahlarına mutlaka kefaret olur. Mümin olan kul için en ufak sıkıntı bile günahların affına bir vesiledir.
Doğum olayı da çok zahmetli olduğundan günahların affına vesile olması umulur. Lakin doğum yapan kadının tüm günahları bağışlanır gibi kesin bir yargıda bulunulmaması gerekir. Ancak bir anne doğum yaptıktan sonra “inşaallah yaptığım bu doğum vesile ile Yüce Mevla günahlarımı siler” demesi doğru ve yerinde bir istek olacaktır. Doğum yapmanın faziletleri hakkında hadis-i şerifler şöyledir: Hazreti Câbir İbni atik (r.a.) şöyle rivayet eder:
Allah Yolunda Ölmenin Dışında Şehitlik 8 Kısımdır
1. Allah yolunda ölen şehittir.
2. Taundan ölen şehittir.
3. Denizde boğulan şehittir.
4. Zatül cenb sahibi şehittir.
5. İç illetinden ölen şehittir.
6. Yangında ölen şehittir.
7. Yıkıntı altında kalan da şehittir.
8. Doğum esnasında ölen kadın da gene şehittir.
Hazreti İbni Ömer (r.anhüma) şöyle rivayet eder: Kadın hamileliğinde, doğum yapıncaya ve çocuğu sütten keseceği güne kadar, Allah yolunda nöbet bekleyen kimse gibidir. Ve bu zamanlar içinde ölürse ona şehit sevabı vardır.
Hamile Olan Kadın Gebelik Boyunca Pek Çok Hayra Kavuşur
Hazreti Abdurrahman İbni Avf (r.a.) şöyle rivayet eder: Kadın, hamile olduğunda, gündüz sâim, gece kaim ve Allah korkusu kendisinde galib olan bir mücahit sevabı alır. Kadını ağrı tuttuğunda kendisine verilecek olan sevabı insanlardan kimse bilemez. Bebeğin her süt emişinde ve soğurmasında bir can ihya etmiş gibi sevap alır.
Hazreti Ebu Bekir İbni Hafs (r.a.) şöyle rivayet eder: Siz şu şekilde ancak şehit olursunuz: Harpte ölmekle, taunla, suda boğulmakla, iç illetiyle, hamile iken ölmekle.
Yüce Mevla’mız bütün doğum yapan annelerimizin günahlarını bağışlasın. Sitemizde yer alan Yeni Doğan Bebeğe Yedirilecek İlk Yiyecek Nedir? ve Yeni Doğan Çocuğun Kulağına Ezan ve Kamet Okumak Gerekir mi? başlıklı konulardan da istifade edebilirsiniz.
Peki sezeryan için de geçerli mi?
Sezeryanda sonuç itibari ile bir doğumdur.
Allah razı olsun ferahladım
Bir sanci bile gunahlari sileemi
Doğum yapmış olan kadının çektiği zahmet ve sıkıntılar günahlarına mutlaka kefaret olur.